Zoeken

Herfsttoernooi 2021

Geschreven: zaterdag 16 oktober 2021

WIM HOFSTEENGE EN HENNY HOVIUS

ONVERWACHTE WINNAARS HERFSTTOERNOOI BLLT

Vrijdag 15 oktober aan de vooravond van de herfstvakantie werd in het Sportcentrum Leek voor het eerst sinds een jaar weer een bowlingtoernooi gespeeld. Een jaar geleden was dat met 24 deelnemers en moest het toernooi vanwege de coronamaatregelen al om 22.00 gespeeld zijn. Nu deden 31 deelnemers mee en was het toernooi rond 23.00 afgerond, waarna de prijsuitreiking plaatsvond met als verrassende winnaars Wim Hofsteenge bij de heren en Henny Hovius bij de dames.

Het moet wel gezegd worden dat een aantal topspelers dit toernooi om wat voor reden dan ook aan zich voorbij lieten gaan. Maar er waren er nog genoeg (Klaas Gorter, Fried Denninger), waarmee de andere bowlers en bowlsters zich mee konden meten. Laten we eerlijk zijn de scores waren niet top en het aantal 200 games (11) niet hoog. Misschien ontbreekt bij sommigen nog het ‘fingerspitzengefuhl’, iets wat zich vooral ontwikkelt als je veel speelt en dat heeft dus een jaar lang niet gekund. Ook in de competitie zie je wat tegenvallende scores en gedaalde gemiddeldes bij de meeste spelers en speelsters. Ronald van Herpen was tijdens dit toernooi een van de uitzonderingen; hij gooide de hoogste game met een score van 237 en plaatste zich als 1e voor de finale.  Klaas Gorter met 203 en 207 was de enige die twee 200 games liet noteren en verder was Geert Meulenbelt eindelijk eens op dreef (202). Hij had een dag daarvoor een nieuw bal aangeschaft en dat betaalde zich direct uit. Hij plaatste zich als 4e voor de finale. In de eerste ronde speelde ook Robbert de Weerd, die dacht dat hij met zijn scores kansloos was voor een finaleplaats. Alleen het tegendeel was het geval: hij behaalde wel een finaleplaats, maar was toen al vertrokken en telefonisch niet meer bereikbaar. Daardoor kon Henk Veenema als eerstvolgend geplaatste de finale spelen en liet hij iets van zijn oude glorie zien met een score van 211.

Wim Hofsteenge die als 2e de finale inging speelde daarin 2 sterke games, die hem uiteindelijk de eerste plaats bezorgden. Fried Denninger en Henk Veenema kwamen nog aardig opzetten, maar verrassend was de sterke eindronde van Louis Veenstra, die als 8e de finale inging en als 2e eindigde!

Bij de dames ging de winnares Henny Hovius als 3e de finale in en met goede scores wist ze naar de 1e plaats te klimmen daarbij wel geholpen door een aardige handicap. Willy en Marcella Zwart met 214 in de finale, deden er nog alles aan om te winnen, maar kwamen respectievelijk 2 en 5 pins te kort. Monica Ludwig, die als hoogstgeplaatste de finale bereikte kon haar goede vorm niet vasthouden en eindigde uiteindelijk als 4e.

‘The winner takes it all’ van Abba is niet van toepassing op het herfsttoernooi van de BLLT, waar alle finalisten een prijs kregen.

 

 Uitslagen herfsttoernooi 2021