Selectie van een bowlingbal

Als je opzoek bent naar je volgende bowlingbal zijn er een aantal gegevens die belangrijk zijn voor de juiste keuze. De informatie in dit artikel helpen je bij het maken van de juiste keuze wat betreft de karakteristieken van een bowlingbal die bij jou past. Met name de RF en het Differentiaalbereik zijn belangrijke gegevens die je moet overwegen bij het selecteren van je volgende bal.

Lees meer: Selectie van een bowlingbal

Een Brooklyn Strike

Heb je je ooit afgevraagd waar de term "Brooklyn Strike" vandaan komt?

We weten allemaal wat een "Brooklyn strike" is maar veel bowlers gebruiken de term "Brooklyn Strike" zonder te weten waar de term eigenlijk vandaan komt. Het is ook niet te herleiden wanneer de term ontstaan is maar we kunnen aan de term wel de locatie herleiden. Het verhaal gaat dat het allemaal begonnen is met de rivaliteit tussen bowlers uit New York en bowlers uit New Jersey. Wanneer een New Yorker een strike gooide die de pocket aan de verkeerde kant raakte zou er geroepen worden dat de bal de oversteek maakte naar Jersey. In reactie daarop zouden bowlers uit New Jersey geroepen hebben dat een strike bal van hun die de pocket aan de verkeerde kant raakte een oversteek maakte naar Brooklyn.

De enige plaatsen waar een je een bowler kunt vinden die de term "Jersey Strike" gebruikt is in New York of Long Island. De rest van de wereld heeft de term "Brooklyn Strike" overgenomen.