Dennis Veen en Marcella Zwart winnaars bowlingcompetitie 2022-2023

Dennis Veen en Marcella Zwart terechte winnaars bowlingcompetitie

    

Prijswinnaars alle 7 klassen

  

Op de feestavond zijn weer de prijzen van de BLLT-competitie uitgereikt. In 4 klassen bij de heren en 3 bij de dames zijn aan de nummers 1,2 en 3 enveloppen uitgereikt en de winnaars in de hoogste klassen kregen daarbij een wisselbeker en een bos bloemen.

Voor de hoogste progressie dit seizoen kreeg jeugdlid Hanna Faber met een progressie  van 28 ook een bokaaltje thuis bezorgd.

 

 Bij de heren was de wisselbeker en de bloemen en de envelop voor Dennis Veen. Dit jaar weer eens terug -hij speelde hier ooit met Patrick Nijdam en Joshua Schuurman- wist hij met ruime voorsprong de eerste plaats te bemachtigen. Zijn start van het seizoen was indrukwekkend met een game van 278, later voegde hij daar nog een 279 aan toe. Meer dan 50% van zijn games waren boven de 200! Heeft dit seizoen het clubrecord hoogste serie met 707 en heeft op baan 1 al jaren het baanrecord met 278 in handen.

Tweede werd Chris Coopmeiners met een hoogste game van 257 dit seizoen. Een goed seizoen, maar niet het beste van deze Autoplaza-man. Derde werd de winnaar van vorig jaar, Rutger Kloen jr., maar nu door een fietsongeval lang geblesseerd was en daardoor niet die vorm had van het vorig seizoen.

In de hoofdklasse van de heren was het aan de top steeds stuivertje wisselen. Aan het einde van het seizoen trok Frank Veen, broer van Dennis, aan het langste einde en legde beslag op de eerste plaats. Oud-penningmeester Geert Meulenbelt eiste de tweede plaats voor zich op en huidige penningmeester Wim Hofsteenge werd derde.

In de eerste klasse van de heren was de hoofdprijs voor Geert Mulder met ruim 400 pins voorsprong op de nummer twee. Zijn gemiddelde steeg flink net als hoogste uitschieter een game van 211 en een serie van 510. Tweede werd Rits Poelman, die 60 pins meer gooide dan de nummer drie. Alhoewel Rits al vanaf het begin bij de BLLT speelt gooide hij dit seizoen zijn hoogste serie met 509. Derde werd Boudewijn Meurs met een hoogste game van 208 en op die avond gooide hij ook zijn hoogste serie van het seizoen met 515.

De familie Mulder timmerde dit seizoen flink aan de weg, want Robert Jilderda, partner van Michelle Mulder, werd eerste in de tweede klasse van de heren. Deze Top Dog maakte een flinke progressie door en gooide zijn eerste 200 game en een hoogste serie van 510.  De hoogste progressie van dit seizoen was voor Willem Borgesius, leerling van Johan van der Molen. Hij verbeterde zijn hoogste game en bracht die op 209 en zijn hoogste serie bracht hij op 533. Derde werd Bennie Veenstra, die ook al een flinke progressie doormaakte met als klap op de vuurpijl een serie van 500 in de laatste competitieronde. Michel Huisma viel net buiten de prijzen, maar wil ik toch even genoemd hebben, want ook hij maakte een sterke ontwikkeling door en gooide dit seizoen zijn eerste 200-game!

In de hoofdklasse van de dames was Marcella Zwart dit seizoen ongenaakbaar. Had ze in het verleden nog wel eens concurrentie van haar eigen dochter of moeder nu kon alleen Diana Nauta in de buurt blijven. Dit seizoen gooide Marcella haar hoogste serie: 626 met 222, 212 en 192, het clubrecord voor dit seizoen. Zij werd voor de vijfde keer kampioen. De al genoemde Diana Nauta werd tweede en gaat ons na een seizoen alweer verlaten. Weer een concurrente minder voor Marcella. Derde werd Ria Meurs, die haar gemiddelde dit seizoen omhoog zag gaan en dat is knap als je weet dat ze met een hele lichte bal speelt en daar gooi je nou eenmaal minder snel pins mee om als met een zware!. Hoogste game 205 en hoogste serie 511.

In de eerste klasse van de dames was Monica Ludwig veruit de sterkste en haar gemiddelde maakt een flinke sprong omhoog. Toch was dat net niet genoeg om naar een hogere klasse te promoveren. Tweede werd Hennie de Groot, die vorig jaar ook al in de prijzen viel. Haar beste serie 514 met o.a. games van 180 en 191. Derde werd Froukje Kloen met ook al zo’n hoge serie met games van 189, 153 en 155 werd het 497. Er ligt voor haar nog een uitdaging om volgend seizoen die 500 grens weer een keer te bereiken.

In de tweede klasse van de dames werd de hoofdprijs gewonnen door Michelle Mulder, die met meer dan 400 pins voorsprong Anita Bakker voorbleef en die haar hoogste game verbeterde met een game van 163. Yvonne Broszeit werd derde. Ook weer een leerling van Johan van der Molen, die dit seizoen progressie maakte en haar hoogste game op 154 bracht. Nog geen Dynamite (haar teamnaam), maar ze is wel op de goede weg.

Deze zomer wordt er weer een zomercompetitie gespeeld en in september start het volgende seizoen. Iedereen een mooie zomer toegewenst en tot in het nieuwe seizoen.