Oliepatroon Easy Street (kegel)

De competitie en toernooien bij de BLLT worden gespeelt op het Kegel Easy Street oliepatroon. Dit onlangs gekozen patroon valt onder de recreatieve patronen van Kegelen behoort in de middenmoot wat betreft de hoeveelheid olie.

Hoe is dit patroon goed te bespelen.

Lengte 39ft, Opbouw 8,8:1. Deze opbouw betekend dat in het midden ongeveer 8 maal zoveel olie ligt als aan de buitenkant

Dit olie patroon is geschikt voor alle type bowlers. Spelers met veel omwentelingen zullen van binnen (tussen 3e en 4e arrow) spelen. Echter de meeste spelers zullen tussen de 1e en 2e arrow spelen.

Gezien de snelle opbouw van de olie zoals hieronder afgebeeld is, is het dus verstandig iets rechts van de 2e arrow te spelen. Als je dus over de tweede arrow of iets links daarvan speelt zal je zien dat de bal iets langer door glijdt en daardoor minder reactie zal hebben aan het einde van de baan.

Stel nu dat de bal rechts van de 2e arrow gespeeld wordt en er is iets teveel hook, dan iets naar links schuiven op de approach. Probeer dan wel nog steeds rechts van de 2e arrow te spelen. Mocht je daarentegen binnen de 2e arrow spelen heb je kans op pocktsplits zoals 5-7  5-10  4-5-7 enz. en vaak een 5 pin of 2-8 pincombinatie overhouden.

Alles wat hierboven geschreven is kan natuurlijk per persoon iets afwijken.