TESTFASE CORONA-PROOF BOWLEN tijdens zomerbowlen

TESTFASE CORONA-PROOF BOWLEN

In de aanloop naar het nieuwe seizoen ziet het bestuur de periode van het zomerbowlen als testfase om bij het bowlen  te wennen aan het 1,5 meter afstand houden.

Dat het anders gaat als voorheen is al duidelijk bij het binnenkomen, waar van iedereen wordt verwacht dat hij/zij de handen ontsmet en de looplijnen, die met pijlen aangebracht zijn volgt. Zet je bowlingtas niet in de spelersruimte, zorg voor voldoende loopruimte bij de banen om elkaar op voldoende afstand te passeren.

In juli is gestart met het Amerikaanse systeem, waarbij een speler elk frame direct na elkaar op twee banen speelt en dan doorschuift naar een plaats op de bank en vervolgens naar een kruk achter de baan. De andere spelers schuiven na elk frame weer een plaatsje op tot ook zij de baan op kunnen. Dat was de eerste keer wennen, maar lukte de tweede keer al goed, maar was wel met max. 4 spelers op 2 banen. Zie bijgaand filmpje voor een voorbeeld van Coronaproef in teamverband bowlen https://youtu.be/56QmyV-Wwzg

Vorige week dinsdag was het voor het eerst dat er met 3 man op de baan moest worden gespeeld met een groot aantal spelers, die voor het eerst weer kwamen. Het circuleren of zoals sommigen het noemden de stoelendans was niet op alle banen een succes, onwennig als men is in de nieuwe werkelijkheid.  Om 1,5 meter afstand te houden dienen alle spelers zich te houden aan het plaats nemen op de aangegeven plaatsen (bank en stoel). Dit is niet leuk maar voor de veiligheid van een ieder en zeker de leden in de risicogroepen onvermijdelijk.

Komende dinsdag, 4 augustus gaan we als proef op de gewone Europese manier bowlen met 3 spelers per baan. Het betekent dat een speler op de bank zit en twee spelers op de krukken bij de hoge tafel; een ervoor en een erachter. Om voldoende ruimte tussen de banken te hebben zal de lage tafel tussen de banken dwars voor het paneel geplaatst worden. Bij deze methode zal de 1,5 meter niet gegarandeerd kunnen worden doordat de speler voor de speler/speelster op de bank binnen de 1,5 meter zal moeten passeren. Toch willen we gezien de weerstand voor de andere methode dit ook uitproberen.

Er zijn diverse leden, die door hun leeftijd of kwetsbare gezondheid tot de risicogroep behoren. Toon je respect naar deze spelers en houdt je aan de 1,5 meter afstand. Help elkaar ook je aan deze regel te houden.

Het bestuur zal tijdens de jaarvergadering op maandag 10 augustus de ervaringen bespreken en dan een keuze maken hoe verder te testen.

Het Corona virus!

Na alle berichtgeving van de afgelopen week gaat het bestuur de komende dagen overleggen hoe we de komende periode om zullen gaan met onze competitie in combinatie met het corona virus.

HOUD DE WEBSITE IN DE GATEN. MOGELIJK DAT DE COMPETITIE VOOR DE KOMENDE PERIODE AFGELAST WORDT.

Stand G-bowlen 2019-2020 januari

De stand in de G-Bowlen competitie 2019-2020 is als volgt:

Lees meer: Stand G-bowlen 2019-2020 januari

Over de Bowling League Leek Tolbert (BLLT)

De BLLT is opgericht op 1 mei 1980 als recreatieve bowlingvereniging voor Leek en omstreken. De vereniging heeft een eigen huiscompetitie of huisleague. Het Sportcentrum van Leek is vanaf 2008 weer de thuisbasis, waar gespeeld wordt op 8 ultramoderne banen.

Lees meer: Over de Bowling League Leek Tolbert (BLLT)

Lid Worden

Lijkt het u wat om te gaan Bowlen in Teamverband en wilt u lid worden van onze Bowlingclub? U kunt dit aangeven door middel van het contactformulier op deze website, dan nemen wij contact met u op, of u kunt zelf contact opnemen met het bestuur.

Lees meer: Lid Worden

Het bestuur

Het bestuur van de vereniging Bowling League Leek Tolbert (BLLT) bestaat uit de volgende leden:

Lees meer: Het bestuur

Spelregels en puntentelling

Een speler heeft twee beurten om 10 pins (kegels) om te gooien. Elke omvergeworpen pin (kegel) is een punt. Tien pins om in één worp heet een strike. Gooi je dat in je eerste beurt dan ben je gelijk klaar. Je telt hiervoor 10 punten bij het resultaat van de twee volgende worpen. Blijven er na de eerste worp nog pins staan dan mag je nog een keer werpen.

Lees meer: Spelregels en puntentelling

Steun ons door sponsoring

Zoals bekend staan sponsors nu eenmaal niet in grote getale in de rij. Ook onze vereniging kan altijd sponsoren gebruiken. De bowlingvereniging “Bowling League Leek Tolbert” hoopt op uw steun in de vorm van sponsoring. Dit overzicht laat zien wat u als sponsor terug krijgt voor uw bijdrage.

Lees meer: Steun ons door sponsoring